miércoles, 28 de octubre de 2009

Fem un gelat!



Ahir a la classe de plàstica vam treballar altre vegada amb el fang.
Vam elaborar un gelat de fang quan la professora Georgina va acabar de donar-nos unes quantes pinzellades sobre quins materials utilitzar, com utilitzar-los, aspectes importants sobre el fang...etc.
A partir d'aquí cadascú ha començat a construir el seu propi gelat.
Aquesta experiència ha sigut molt original i realista, també creativa en poder fer el que volguessis (encara que personalment al principi la incertesa s'apoderava de mi i no sabia per on començar).

Què aprén el nen amb aquesta experiència?

* Textures: fang en pols, tou, amb pedres, blanc (més dúctil)...
* Estats del fang: calent, fred, moll, pols, viscós i pastós...
* Diferència de colors.
* Treballar una mateixa cosa en diferents mides ( per exemple una bola de gelat).
* Dins/fora, a sobre/a sota...
* Punts de vista.
* Estris i utilització d'aquests, com: xeringues, pals, ratlladors, espàtules...


En el gelat hi ha hagut gent que li ha posat complements per tal de cridar l'atenció del públic, de fer-lo destacar, de dignificar-lo.
En el moment d'exposar-lo sobre les vitrines del passadís he posat sota la copa un paper del color vermell per tal de fer-lo destacar i dignificar-lo, com ja he dit.
Mentre feiem aquest gelat a moltes de nosaltres ens venien records de la infància, de l'estiu... i podiem sentir l'olor d'algún fang com el blanc (ciment), i el fang de pedres (olor a metall).


Hem après diferents recursos per tal de treballar correctament amb el fang com:

* Paper amb fang en pols (per tal que si posàvem boletes sobre aquest s'aguantessis).
* Apareixen esquerdes si hi posem algun material dins del fang ja que en assecar-se perd volum.
* El fang quan s'asseca canvia de color.
* És important treballar el fang en diferents espais i posicions corporals.
* El fang pot ser una cosa efímera ( es fa i es desfà el mateix dia).
* etc



M'ha agradat molt treballar amb aquesta textura, ha estat una activitat lúdica i a més hem après molt sobre aquest material que és interessant treballar amb els nens.



Fotografies del meu gelat:

No hay comentarios:

Publicar un comentario