domingo, 13 de diciembre de 2009

Google docs

En una de les classes de Gestió de la Informació i TIC vam treballar els documents de google, un servei gratuït mitjançant el qual es poden compartir documents de text, presentacions, fulls de càlcul i formularis.., publicar-los...etc.
Personalment crec que el google docs és una forma molt útil de treballar en grup ja que d'aquesta manera hi ha una col·laboració per part de tots els integrants, permetent així compartir dades, idees, reflexions i experiències amb tot el grup i fomentant una coordinació correcte amb tots els integrants, els quals treballen amb un únic document al qual es pot accedir des de qualsevol ordinador que estigui connectat a la xarxa, on queda emmagatzemat.

Ara us presento la pràctica que vaig realitzar a classe, pas per pas, amb el meu grup: Arantxa Rubio, Iris Sala, Arantxa Hernández, Ana Cubet y Sara Quiñoy:

1-Sara Quiñoy ha sigut l'encarregada de posar inici a aquesta pràctica. Ha creat un document a Google docs el tema del qual ha sigut la sortida d’un cap de setmana a una casa rural.
Posteriorment ha compartit (mitjançant l'eina compartir) i ens ha invitat a aquest document (mitjançant l'eina convida usuaris) per tal que la resta del grup també pogués accedir-hi.
Ha escrit les nostres direccions de gmail i la del nostre professor Jordi Simón.
D'aquesta manera totes les integrants del grup, mitjançant l'eina edita, podem modificar el document en línia i simultàniament i posteriorment desar-lo per tal de no perdre la informació.

Clicant aquí trobareu el nostre document de text:

http://docs.google.com/Doc?docid=0Ac47Nm_IE2U2ZDh2NmJ4dF8waGtqOTUyY3c&hl=en


2- El segon pas ha consistit en crear una presentació, compartir-la i posteriorment emprar-la com a eina de comunicació.
La nostre presentació conté una portada, un índex i a continuació distintes diapositives on cada integrant de grup ha escrit el que ja havia escrit en el document de text.
Mentrestant hem utilitzat el quadre de diàleg de la dreta de la finestra per tal de comunicar-nos en línia i anar elaborant la presentació.

Aquí podeu veure la presentació:





3- El tercer i últim pas ha consistit en crear un formulari i un full de càlcul.
Aquest full de càlcul, emprat en aquest cas amb una finalitat diferent a la principal (recollir dades numèriques i posteriorment fer càlculs i gràfics a partir d'aquestes dades) recull la informació del nostre formulari.
Primer de tot hem clicat sobre l'eina formulari i sobre crear formulari, posteriorment hem escrit preguntes amb distintes opcions de respostes, que cada integrant a contestat individualment, per últim hem clicat a fer i finalment a desar.

Aquesta és l'adreça del nostre formulari:

http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dDNQaW9PVTZwVFB1WEU2dDVQSDVITUE6MA


I aquesta l'adreça del full de càlcul:

http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0Au3-hzq6KMG4dDNQaW9PVTZwVFB1WEU2dDVQSDVITUE&hl=en&invite=CIayhekK



Totes aquestes dades queden recollides en aquest gràfic:

http://spreadsheets.google.com/viewanalytics?formkey=dDNQaW9PVTZwVFB1WEU2dDVQSDVITUE6MA



Aquesta pràctica ha estat molt interessant.
Mai havia treballat amb google docs, ni sabia que es podien elaborar presentacions, fulls de càlcul ni formularis.
Ha estat una experiència molt enriquidora i m'he sentit molt còmode amb les meves companyes mentre compartíem els diferents documents de forma on line i a temps real.

No hay comentarios:

Publicar un comentario